top of page

Bereikbaarheid


Ligging:

Onze vakantieverblijf ligt aan de rand van een authentiek, rustig Ardeens dorp in een doodlopend straatje. Naast de woning lopen er enkele mooie bewegwijzerde wandelroutes en mountainbikeroutes. We hebben een grote tuin waarin naar hartenlust gespeeld kan worden, waar u kunt barbecueën, samen eten, genieten van een kampvuur…


Een verrukkelijk landschap:

De streek tussen La Roche-en-Ardenne en Houffalize behoort tot de toppers van het Ardense natuurschoon. Daar wordt de Boven-Ourthe gevormd door de samenvloeiing van de Westelijke en de Oostelijke Ourthe in een landschap van ruig beboste heuvels. Blauwgroene natuur om van te snoepen.

De streek van de Boven-Ourthe is dunbevolkt. Hoog boven de vallei, in de open plekken tussen de bossen, hebben en aantal dorpen en gehuchten hun plaats gevonden: Samrée, Bérismenil, Nadrin, Achouffe, Wibrin, Borzée, Engreux, Nisramont, Filly, Ollomont, Mont... Ze zijn 'toeristisch ontsloten', maar toch bleef hier iets van vroeger voortleven.

De grootste woonkernen treffen we aan de rivier zelf: aan de Oostelijke Ourthe ligt Houffalize en aan de eigenlijke Ourthe ligt La Roche-en-Ardenne. Het ligt voor de hand dat al wat de Boven-Ourthe te bieden heeft niet in een enkel daguitstapje kan gezien, verkend en genoten worden.


Bereikbaarheid:

met de wagen

E40 (tot in Luik), E25 (richting Luxemburg), neem afrit 51 (Houffalize), rechts (richting Gouvy), na ongeveer 500 meter links (richting Wibrin, Achouffe , Mont ). Nu slaat u langs deze weg na ongeveer 800 meter het tweede straatje links af (schuin omhooglopend straatje). Boven staat ons huis rechts van de baan. Mont 13 A, 6661 Mont-Houffalize. 

GPS coördinaten

50°08'55,08'' N

5° 46'03,92'' O

hoogte boven zeeniveau

 434 meter

bottom of page